Menu

Microlite™ PRINTING & WRITING    <<

Operationele eigenschappen

 

MICROLITE™ is een nieuw weefsel dat is ontwikkeld door Cristini voor toepassingen die een hoge FSI (Vezel support index) vereisen en een extreem vlak oppervlak voor gladheid en bedrukbaarheid van het papier.

Weefgetouwen toegewijd aan dit zeer compacte ontwerp maakt een hoge waterstroming mogelijk doordat er geen onnodige volumes zijn dat de ontwatering vertraagd.

Het grote voordeel van dit ontwerp is dat het een zeer hoge ontwateringscapaciteit en een zeer hoge vezelondersteuningsindex biedt, een combinatie die bij oudere weefselontwerpen niet mogelijk is.

De hoge FSI resulteert in het hoogste niveau van planairiteit aan de draadzijde, waardoor een gladder en beter bedrukbaar oppervlak wordt verkregen.

Het hoge aantal patroonherhalingen zorgt voor extra vlakheid tijdens de levensduur van het weefsel met constante drainage, zelfs bij gebruik van zeer dunne garens.

 

MICROLITE™ ST wordt aanbevolen voor alle hoge snelheden en voor alle machineconfiguraties, van platte fourdriniers tot gap-former-configuraties.

 

MICROLITE™ LE wordt aanbevolen voor alle toepassingen waarbij het energieverbruik of de geleidingsproblemen echte problemen zijn.

Om te realiseren gebruiken we een speciale materiaal Polimaster, een polyester met lage wrijvingscoëfficiënt.

 

MICROLITE™ XL wordt aanbevolen voor situaties waarbij sprake is van papiersoorten met agressieve vulstoffen of in het algemeen voor alle machines met een slijtage.