Menu

Pro Papier welkom bij Cristini Canada

Op een zonnige dag in mei bracht de Duitse ProGroup een bezoek aan zijn leverancier van papiermachinebekleding Cristini in Lachute, Canada. De fabriekstour vond plaats onder leiding van General Manager John Feola en zijn team.


Duidelijk werd dat Cristini niet alleen een leverancier is voor ProGroup, maar ook een echte business partner. "Ik werk al 30 jaar op de papiermarkt en hoewel Cristini een relatief kleinere speler is vergeleken met andere leveranciers van machinebekleding, zijn zij in staat om onze meest noodzakelijke behoeften in te vullen", aldus Peter Resvanis, verantwoordelijk voor alle papiermachines bij Pro Papier.


"Onze #2 papiermachine is de snelste in Europa en daarom draait het bij Pro Papier alles om snelheid, tonnage en efficiëntie. We hebben een leverancier nodig met flexibiliteit, praktisch denken en die open staat voor nieuwe ideeën als het gaat om het optimaliseren van de werkbladeninhoud en controle stickies”, vult Resvanis aan. PM #2 is een Valmet-papiermachine, die lichtgewicht en ultra-lichtgewicht Next Fibre® golfkarton-basispapier produceert, gemaakt van oud papier, met gramgewichten van 60 tot 115 g/m². Het algemene concept van de papiermachine is ontworpen voor het zorgvuldig omgaan met oud papier als grondstof die steeds schaarser, duurder en kostbaarder wordt. De machine heeft zich keer op keer bewezen en heeft verschillende wereldrecords op zijn naam staan.

"De komst naar de fabriek van Cristini was erg belangrijk om een beter 'gevoel' bij het product te krijgen," aldus Resvanis, die ook erg te spreken was over de netheid van de fabriek. "De nauwe samenwerking binnen ons partnerschap, maakt ons beiden sterker."

Bron: http://www.paperadvance.com/blogs/jaclin-ouellet/9660-cristini-welcomes-german-propapier-to-its-lachute-qc-plant.html